Big YS-UK

Kodėl yra trys rūšys natūralaus jogurto?

Mėgstate „Lindahls“ turkišką jogurtą, tačiau skeptiškai žiūrite į graikišką? O galbūt visada turite pasidėję atsargai indelį graikiško jogurto, tačiau dabar atradote rusišką? Ar jie kuo nors skiriasi? Natūralus ir yra natūralus. O gal vis dėlto ne?

Keletas žodžių apie skirtumą tarp jogurto, jogurto ir jogurto.

Turkisk-Yoghurt.jpg
Turkiškas jogurtas, 10 % riebumo
Švelnus, maloniai rūgštokas ir kreminės konsistencijos produktas. Puikiai tinka pusryčiams ir užkandžiams vienas arba su uogomis ir vaisiais. Idealiai tinka šaltiems padažams, košėms, desertams, kepiniams ir kitiems patiekalams, kuriuos ruošiant jogurtą reikia tik pašildyti, o ne užvirinti.

 

 Grek _yoghurt

Graikiškas jogurtas, 10 % riebumo
Gaivus, šiek tiek rūgštesnis už turkišką ir truputį tirštesnės konsistencijos. Idealiai tinka pusryčiams ir užkandžiams, taip pat šaltiesiems patiekalams ir desertams. Jis jogurtas gaminamas pagal originalų graikišką receptą ir jo sudėtyje yra daugiau baltymų, jei palygintume su turkišku ar rusišku jogurtu. Baltymai ne tik suteikia šiam jogurtui savitą konsistenciją – dėl jų „Lindahls“ graikiškas jogurtas puikia dera su caciki ir kitomis košėmis su daržovėmis, vaisiais bei uogomis. O priežastis ta, kad baltymai sugeria išsiskiriantį skystį.
Kaip ir turkišką jogurtą, virinamą graikišką jogurtą gali sutraukti, todėl jį geriausia vartoti šaltą.
 

Kas yra jogurtas?

Jogurtas yra kultūra – tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme. Žodis „jogurtas“ yra kilęs iš turkiško žodžio „yoghurmak“, kuris reiškia „minkyti“. Rauginti pieną naudojant jogurto kultūrą yra ne vieną tūkstantmetį siekianti daugelio tautų tradicija, atkeliavusi į Europą 17 amžiuje. Jogurtas labai greitai tapo populiarus, pirmiausia dėl savo sveikatą stiprinančių savybių, tačiau mes, švedai, paragavome turkiško jogurto tik praėjusio šimtmečio paskutiniame dešimtmetyje, kuomet, jei nusišypsodavo laimė, naujoviškus produktus siūlančiose specialiose parduotuvėlėse galėjai aptikti vieną kitą tiesiai iš Turkijos importuoto jogurto indelį.

Receptai

Daugiau nei 600 idėjų visiems atvejams.
   

 Želatina, Cukrus, Sukietintieji riebalai

Natūraliame jogurte nėra nei želatinos, nei cukraus, nei sukietintųjų riebalų. Tiršta, kreminė konsistencija – tai natūralus jogurto rūgimo proceso rezultatas. Be to, jis pats savaime yra švelnaus skonio ir jo nereikia saldinti. Bet, žinoma, truputėlis medaus ir keletas riešutėlių nesugadintų graikiško jogurto skonio... Mmmmm!


Kodėl jogurtas yra naudingas?

Jogurte yra labai daug baltymų, sveikų angliavandenių ir ne mažiau „gerųjų bakterijų“. Kasdien vartojamas jogurtas yra gryniausia sveika dieta.

Las mer_LT

 

Ar žinote, kad...

...kadangi „Lindahls“ jogurtas yra raugintas produktas, jis itin ilgai išsilaiko net atidarytoje pakuotėje. Nors garantuotas vartojimo terminas esant atidarytai pakuotei yra 7 dienos, dažnai pasitaiko, kad produktas išsilaiko net dvi savaites!

Las mer_LT

 


 

Mankštindamiesi maitinkitės tinkamai!

Jogurtas yra idealus užkandis tarp treniruočių. Baltymų sudėtyje yra amino rūgščių, reikalingų raumenims atsistatyti, o angliavandeniai kompensuoja energiją, kurios raumenys netenka mankštos metu.
„Lindahls“ graikiškame jogurte baltymų yra daugiau nei turkiškame ir rusiškame. Taigi šis jogurtas – tinkamiausias valgis visai sportuojančiai šeimai.


 


 

Joggare